זכויות ספורטאים במקרים של רשלנות רפואית

רשלנות רפואית

אם אתם ספורטאים בענף תחרותי אתם בוודאי מבינים את המשמעות של השקעת מירב המאמצים באימונים ובכלל באורך החיים מסביב לספורט בו בחרתם לעסוק. ספורטאים תחרותיים דואגים לתזונה נכונה, למשטר מנוחה ושינה מסודר וגם לטיפולים נלווים כמו פיזיותרפיה ספורטיבית ואפילו מטפלים נפשיים שעוזרים לשפר את הביצועים. במהלך האימונים, בתחרויות או בהתמודדויות השונות, ספורטאים מועדים לפציעות מכל הסוגים. אלו יכולות להיות חבלות שטחיות, שברים ובעיות אורטופדיות ועוד. לעיתים המגע עם רופאים הוא צמוד כאשר רופא ספורט מיוחד מלווה את הספורטאי או את הקבוצה כולה. לרופא כזה ובכלל לצוות הרפואי יש הרבה אחריות ועליו לקחת החלטות מתוך מקצועיות ושימת לב לפרטים. כאשר הדברים אינם כשורה ונגרם נזק רפואי, אנחנו כבר יכולים לחשוב על כיוונים של רשלנות רפואית. המאמר הזה יפרט ויעשה סדר במקרי רשלנות רפואית הפוגעת בספורטאים.

כיצד ספורטאי יזהה רשלנות רפואית

מכיוון שלספורטאי יש לעיתים מגע רצוף עם רופאים, הוא יכול להסתמך על תיעוד די מדויק של מצבו הרפואי. במידה שנפצעתם בעת פעילות ספורטיבית או קיבלתם טיפול או ייעוץ רפואי למחלה או סימפטום כלשהו, נוצר קשר עם אנשי רפואה מטפלים. החשד שלכם צריך לעלות אם נראה לכם שהאבחנות לא ניתנו לאחר מספיק זמן ובדיקות, אם חלה הרעה במצבכם במקום שיפור מצופה, אם נראה לכם שאתם לא מקבלים תשובות ברורות ועוד. במידה ומתעורר חשד לטיפול רפואי רשלני, חשוב לפנות כמה שיותר מהר לבירור העניין אצל עורך דין מומחה בתחום. משרד עורכי הדין אלמוג שפירא הוא אחד מבין קבוצה לא גדולה של משרדי עורכי דין אשר מצטיינים בגילוי של רשלנות רפואית אצל ספורטאים וגם המשך הטיפול בה.

חשוב לזכור שרשלנות רפואית יכולה להתרחש על ידי כל איש צוות רפואי כמו רופאים, אחים, טכנאי רנטגן וכדומה. כמו כן, ניתן לתבוע את המוסד הרפואי כגוף אחראי כאשר הדבר מצדיק את זה.

המשך טיפול וקבלת זכויות

אם נתקלתם כספורטאים באחד המקרים המחשידים שציינו, או אפילו אם עולה בכם חשד ברמה אינטואיטיבית, עליכם לרכז את כל המסמכים והתיעוד של ההליך הרפואי. אם ליווה אתכם ספורטאי אחר או מאמן במהלך הפציעה או אירוע הרשלנות, בקשו מהם להיזכר בדברים והעלו אותם על הכתב. רצוי לא לפתוח בחקירה בעצמכם בכדי לא לעורר אצל מי שאתם חושבים שהתרשל את החשד בכם. השאירו את המשך הבירור בידי עורך הדין שלכם.

השלב הבא בתביעה של רשלנות רפואית היא ביסוס הטענות ומציאת עד מומחה הקביל בבית המשפט. הוא יחליט את החלטתו לאחר שיעיין בתיקים והמסמכים הרפואיים. חשוב שזה יהיה עד עם התמחות או ניסיון גם ברפואת ספורט או עבודה עם ספורטאים. תתכוננו לכך שזימון עד מומחה כזה לתביעה תעלה כסף רב. העלות תצטרף כמובן להוצאות המשפט אשר תתבעו כפיצוי.

את התביעה על רשלנות רפואית ניתן להגיש עד שבע שנים מהיום בו התרחשה. במקרים בהם תוצאות הרשלנות התגלו מאוחר יותר, מותר יהיה להגיש את התביעה שבע שנים מיום הגילוי אבל רק אם הגילוי הוא עד עשר שנים מיום הרשלנות עצמה. קטין יוכל לתבוע בעצמו עד שמלאו לו 25 שנים.

תביעה עד לשניים וחצי מיליון ש"ח תוגש לבית משפט שלום, כל סכום מעבר לזה כבר יישפט בבית המשפט המחוזי אשר מעליו.

מכיוון שספורטאים יכולים להגיע לעיתים תכופות לטיפולים רפואיים קטנים כגדולים, תביעות רשלנות רפואית אצל ספורטאים הם דבר יותר נפוץ. בתור ספורטאים או הורים לספורטאים צעירים חשוב להכיר את הנושא לדעת לזהות ולדעת כיצד לפעול אם חלילה מגיעים למצב כזה.

נגישות